Sitemizde 18 Kategoride Toplam 51 Yazı, Bu Yazılara Yazılmıs Toplam 132 Yorum Bulunmaktadır.

Güvenli Şifreler Elde Etmek

Güvenli Şifreler Elde Etmek

   Şifreleri sadece hackerler değil Crakingciler de kırmaktadırlar. Crackingciler proxyler ile sistem üzerine kayıtlı elde etmiş oldukları  kullanıcı adı veya  e posta adresleri programlar aracılığıyla seri bir şekilde deneme yanılma  yöntemi ile şifreleri kırmaktadırlar. Şu an dünyadaki bir çok büyük siteler bile crackinge tam anlamıyla engel olabilmiş değiller ve işin ilginci craking yasal olarak suç değil. Neden suç değil diyecek olursanız çünkü herhangi bir şekilde sistem zarar vermeden sadece denem yanılma yöntemi ile şifreleri elde ediliyor,ama şu nokta var ki craking ile ele geçirilen elektronik hesap üzerinden herhangi bir değişiklik yapılırsa o an suç oluyor. Bu durumda bu şifremizi bu tür tehlikelerden korumak için geriye  tek seçenek kalıyor güçlü parolalar seçmek.

Güçlü paroladan kastımız  en az 12 karakterli harf ,rakam ve mümkünse özel karakterlerinde bulunduğu  şifrelerdir.

Tabi bu tür şifreler çok güçlü olur anacak bunları oluşturmakta bir o  kadar da zor olur. Güçlü şifreleri zahmetsizce ve kolayca oluşturmak için http://strongpasswordgenerator.com/ servisini kullanabilirsiniz .Servisin kullanımı oldukça basittir. Oluşturacağınız parolanın kaç karakterli olacağını ve özel karakterlerin bulunup bulunmayacağını seçmenizle ‘’Generate Strong PassWord’’ butontuna her tıklamanızda farklı bir parola oluşur. Bu parolaları akılda tutmak kolay olmayacağı  için daha önceden yazmış olduğum ücretsiz şifre kayıt programı başlık yazımda anlattımğım OSİF programını şifre kayıtlarınız için kullanabilirsiniz.


Oluşturduğunuz şifrelerin ne kadar güvenli olduğunu aşağıdaki siteler ile ölçebilirsiniz:

http://www.passwordmeter.com/
http://rumkin.com/tools/password/passchk.php

 Not:  Osif şifre kayıt programına yazmış olduğunu şifreleri en sağlam mail  hesabınıza taslak olarak kayıt ediniz,aksi halde bilgisayarınız yarın bir gün çöktüğünde ortada kalırsınız.

"Güvenli Şifreler Elde Etmek" Adlı Yazı İcin 0 Yorum:


Copyright 2013 | full indir - full oyun indir - full film indir - full program indir - tarayıcı indir