Sitemizde 18 Kategoride Toplam 51 Yazı, Bu Yazılara Yazılmıs Toplam 132 Yorum Bulunmaktadır.

Yazıya Küçük Resim Ekleme




Merhaba arkadaşlar bugün size wordpress’te yazıya küçük resim ekleme olayını anlatacağım.Forumlarda bu sorunu yaşayan çok kişinin konu açtığına rastladım.İnşallah bu anlatımdan sonra sıkıntınız kalmayacak.
Yazıya küçük resim ekleyebilmeniz için temanızda bu özelliğin bulunması gerekiyor.Temasında bulunanlar için bu yazıyı yazdım.
İlk olarak yazı paneline giriyoruz…

Ardından sağ altta öne çıkan görseli belirleye tıklıyoruz.

Çıkan panelde dosyayı seç’ten resmimizi yüklüyoruz.

Resim yüklendikten sonra alttan hangi boyutta göstermek istediğimize tıklıyoruz.(Genelde 125×125)
En son olarakta öne çıkmış görsel olarak belirle diyoruz.

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:12 ----------
Wordpress, çoğu kişinin kullandığı, güzel bir sistemdir. Fakat wordpressin özellikleri benim gibi bazı wordpress yöneticilerinin ihtiyacını karşılamıyor. Bunlar için özel düzenleme yapmak gerekiyor. Bu düzenlemelerden biri de wordpress wp-admin yolunu değiştirmektir. Admin giriş ekranının herkes tarafından bilinmesi ve görünmesi gerçekten güzel bir şey değil. Bu, güvenlik için de önemli bir konudur. Bu sorunu kimileri wp-admin klasörünü şifreleyerek çözüyor daha doğrusu çözdüğünü sanıyor. Fakat bu, geçerli bir çözüm değildir. Çünkü wp-login.php linkinden de giriş yapılabilmektedir.Bu yazımda wp-admin ve wp-login.php gibi admin- kullanıcı giriş sayfalarının isimlerini değiştirmeyi anlatacağım. Bu düzenleme gerekli bir güvenlik önlemi olarak görülmelidir.

wp-admin klasörünün yolunu (ismini) değiştirmek: wp-admin yolunu değiştirmek için FTP klasörlerindeki wp-admin‘in ismini değiştirmek yeterli değildir. Çünkü o şekilde çalışmaz. Bunun için bütün FTP dosyalarındaki wp-admin ismini değiştirmemiz gereklidir.

İlk önce FTPnizdeki bütün dosyaları sisteminize indirmeniz gerekmektedir (Bu maksatla FTP yedeği almış olursunuz). 50′nin üzerinde dosyada değişiklik yapılacaktır ( 65 dosya ). Tek tek düzenlemek yerine “grepWin” isimli bir program sayesinde bu işlemi oldukça kolay bir şekilde yapacağız. Programı indirmek için tıklayınız. (grepWin)

Wordpress giriş adreslerini değiştirmek için oldukça iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum. wp-admin klasörü şifrelense wp-login.php dosyası kalacaktır. 



FTPnizi öncelikle yedekleyin. Sonra yedeğinizin kopyasını bir klasör içine atın. Yedeklerinizi wordpress isimli bir klasör içine attığınızı düşünürsek; bu klasöre sağ tıklayın ve grepWin programını çalıştırın. Gelen pencerede değişiklik yapmadan Search For olarak wp-admin yazın. Replace with olarak da wp-admin yerine olması gereken ismi yazın (örneğin; 2057wadmin). Bunları yaptıktan sonra altta Replace butonuna basın.

DİKKAT: Replace butonuna bastıktan sonra dosyalarınızda değişiklik yapılır. Bu nedenle Replace butonunu kullanmalısınız. Eğer Replace yerine ENTER tuşuna basarsanız değişiklik yapılmaz. Çünkü bu programda ENTER tuşu, search butonunun işlevini(arama) görüyor.

Replace işlemini gerçekleştirdikten sonra değişiklik yapılan yedeğinizi tekrar FTP’ye göndermeden önce /wp-admin/ klasörünün ismini ve /wp-admin/wp-admin.css dosyasının ismini wp-admin yerine olması gereken ismi yazın (örneğin; 2057wadmin demiştik).Bunları yaptıktan sonra dosyaları FTPye atarsanız, wp-admin yolunun sizin istediğiniz isim ile değiştiğini görürsünüz. Fakat amaç giriş ekranının yolunu (adresini, urlsini) değiştirmek olduğu için işimiz daha bitmedi. Aynı değişikliği wp-login.php dosyası için de yapmalıyız ve wp-register.php dosyasını kaldırmalıyız. Çünkü wp-register.php dosyasından da(üyelik işlemi kapalı olsa da) giriş yapılabilmektedir. Search For olarak wp-login.php yazın. Replace with olarak da wp-login.php yerine olması gereken ismi yazın (örneğin; 2057wgiris.php). Bunları yaptıktan sonra Replace butonunu kullanın. wp-register.php dosyasını silmeyi unutmayın.

Eğer blogunuzda üyelik işlemini kullanılıyorsanız (wp-register.php) bu değişiklikleri yapmanız mantıklı değildir.
Daha sonra değişiklik yapılan yedeğinizi FTPnizdeki dosyalarla değiştirin; yani dosyaları FTPye atın.


Dosya aktarma işlemi tamamlandıktan sonra wp-admin ve wp-login.php linklerinin değiştiğini görebilirsiniz. Artık sadece sizin bildiğiniz, yeni giriş ekranı yolundan sisteme giriş yapabilrsiniz. Eğer bu değişiklikten memnun kalmadıysanız veya herhangi bir sorunla karşılaştıysanız; FTP yedeğiniz ile kolay ve sağlam bir şekilde orjinaline dönebilrisiniz.


HATIRLATMA: Bazı eklentilerde ve temalarda, bazı yerlerde wp-admin ve wp-login.php ismi kullanılmış olabilir. Eklentilerin ve temaların doğru çalışması için bu değişiklikleri (wp-admin yerine 2057wadmin ; wp-login.php yerine 2057wgiris.php ) eklenti ve tema dosyalarında da yapmalısınız.

arkadaşlar bunu alıntı olarak aldım kendim hazırlamadım k.bakmayın çünkü bunun açığı varmış ve çok rahat bir şekilde sitenizi hackliyebilirlermiş benim bi arkadaşımın sitesi böyle hacklendi benden yardım istedi bende bunu burada paylaşmak istedim herkes wp-admini değiştirirse iyi olur çoğu sitenin açık hep, umarım yardımı dokunur.

Bir Yorumu Cok Görme En Azından Bir Teşekkür Et :)



"Yazıya Küçük Resim Ekleme" Adlı Yazı İcin 0 Yorum:


Copyright 2013 | full indir - full oyun indir - full film indir - full program indir - tarayıcı indir