Sitemizde 18 Kategoride Toplam 51 Yazı, Bu Yazılara Yazılmıs Toplam 132 Yorum Bulunmaktadır.

Facebook Graph Search Arama Motoru


Arama motoru Graph Search, graph search facebook, facebook arama motoru, graph search arama motoru nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar
Graph Search nedir
Sosyal Ağ Araması olarak da çevrilebilecek Graph Search, Facebook'ta fotoğraf, kişi ve bağlantıları arasında yeni bir arama deneyimi sunacak.

Ancak Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, Graph Search'ün Google ve Yahoo gibi web arama motorlarına benzer bir yapıda olmadığını, Facebook'un veritabanını kullanan özel bir arama motoru olduğunu kaydetti. Web aramalarında genel nitelikli içerikler aranabilirken (örneğin Nazım Hikmet, iPhone 5, Otombil gibi) Facebook'un yeni arama motorunda özel içerikler aranabiliyor.
Zuckerberg, yeni arama motorunun 4 alana odaklandığını belirtti. Bunlar Kişiler, Fotoğraflar, Yerler ve İlgi Alanları olarak belirlendi. Örneğin Facebook'ta halihazırda arama yaptığınız arama çubuğunda "benimle aynı şehirde yaşayan arkadaşlarım" şeklinde bir arama yaptığınızda arama sonuçlarına İstanbul'da yaşayan arkadaşlarınız gelecek. Böylece örneğin Samet, Hakan, Sinem, Vural isimli arkadaşlarınızın İstanbul'da yaşadığını anında görebileceksiniz.

 

"Facebook Graph Search Arama Motoru" Adlı Yazı İcin 0 Yorum:


Copyright 2013 | full indir - full oyun indir - full film indir - full program indir - tarayıcı indir