Sitemizde 18 Kategoride Toplam 51 Yazı, Bu Yazılara Yazılmıs Toplam 132 Yorum Bulunmaktadır.

Facebook Graph Search Nedir?

Facebook Graph Search , facebook'un kendi şirketine özel ürettiği bir arama motorudur.

Bu arama motorunun diğerlerinden farkı bütün web'i kapsamıyor sadece facebook veritabanını kapsıyor boylelikle facebook daha kaliteli bir aramayla kullanıcılarına hizmet vericek.

Facebook’un patronu Mark Zuckerberg, Graph Search’ün Google ve Yahoo gibi web arama motorlarına benzer bir yapıda olmadığını, Facebook’un veritabanını kullanan özel bir arama motoru olduğunu kaydetti

Web aramalarında genel nitelikli içerikler aranabilirken (örneğin Nazım Hikmet, iPhone 5, Otombil gibi) Facebook’un yeni arama motorunda özel içerikler aranabiliyor. Zuckerberg, yeni arama motorunun 4 alana odaklandığını belirtti. Bunlar Kişiler, Fotoğraflar, Yerler ve İlgi Alanları olarak belirlendi..

Örneğin Facebook’ta halihazırda arama yaptığınız arama çubuğunda “benimle aynı şehirde yaşayan arkadaşlarım” şeklinde bir arama yaptığınızda arama sonuçlarına İstanbul’da yaşayan arkadaşlarınız gelecek. Böylece örneğin Samet, Hakan, Sinem, Vural isimli arkadaşlarınızın İstanbul’da yaşadığını anında görebileceksiniz. Kişiler araması bununla da sınırlı değil. “Futbolu seven arkadaşlarım” şeklinde arama yaptığınızda futbolla ilgilenen arkadaşlarınızı göreceksiniz. “Viyana’ya giden arkadaşlarım” aramasını yaptığınızda ise Viyana’ya giden, fotoğraf paylaşan ve herhangi bir içerik yayınlayan arkadaşlarınızı göreceksiniz. Böylece Viyana’ya gitmeyi planlıyorsanız doğrudan ilgili arkadaşlarınızdan şehirle ilgili birebir görüş alabilirsiniz. “Arkadaşlarımın lise fotoğrafları” şeklinde arama yaptığınızda ise arkadaşlarınızın lise yıllarına ait fotoğraflarını göreceksiniz. Benzer şekilde “Eyfel Kulesi” araması yaptığınızda Eyfel Kulesi’yle ilgili arkadaşlarınızın paylaştığı fotoğrafları anında ekranınızda görebiliyorsunuz. Bu örneklerden de anlaşılacağı üzere Facebook aslında Google veya diğer web arama motorlarına savaş açmaktan ziyade Graph Search ile tamamen kendi bünyesinde geliştirilmiş ve özel bir arama hizmeti sunuyor.Maalesef hayır. Facebook şu an için beta aşamasında olan bu servisini ABD’de küçük bir kitleye sunuyor. Beta aşaması tamamlandığında ise dünya genelinde herkes bu arama özelliğinden faydalanmaya başlayacak. Graph Search’ün web aramalarından en büyük farkı spesifik soruları algılayabilmesi ve bunu sonuçlara yansıtabilmesi. “Sultanahmet’e giden arkadaşlarım kim” aramasındaki soruyu kelimesi kelimesine anlayacak olan Graph Search, böylece Facebook’taki bağlantıların çok daha verimli ve etkin kullanılmasını sağlayacak.



"Facebook Graph Search Nedir? " Adlı Yazı İcin 1 Yorum:


Copyright 2013 | full indir - full oyun indir - full film indir - full program indir - tarayıcı indir